Az omlós linzer elkészítéséhez a porcukrot, a sütőport és a lisztet egy tálba vagy egy gyúrótáblára szórjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, elkezdjük összedolgozni (a vajat a kezünkkel összemorzsoljuk). Gyorsan dolgozzunk, hogy ne olvadjon meg a vaj a kezünk melegétől.
A vajas lisztkeverékhez hozzáadjuk a tojást és jól összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1-2 órára betesszük a hűtőbe pihenni.
A sütést megelőzően a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és kiszaggatjuk a linzerkarikákat, majd a tepsire helyezzük. Minden második karika közepét pici kiszúróval szúrjuk ki.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 10 percig sütjük a süteményeket. A megsült linzereket sárgabaracklekvárral összeragasztjuk.
NÉZD MEG VIDEÓN IS, HOGYAN KÉSZÜL AZ OMLÓS LINZER BARACKLEKVÁRRAL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.