Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Porchetta, a töltött göngyölt császárhús recept
recept
Bonyolult

Porchetta, a töltött göngyölt császárhús

210 perc
8 adag
Költséges
2024. 04. 01.

Elkészítés

  1. Előkészítjük a friss zöldfűszereket. A zsályaleveleket leszedjük a száráról, a rozmaring- és kakukkfűágakról szintén leszedjük a leveleket, ezeket durvára vágjuk, majd egy tálkába helyezzük. Fokhagymanyomó segítségével hozzányomjuk a fokhagymát, öntünk rá olívaolajat és a száraz fehérbort, az egész pácalapot alaposan összekeverjük.
  2. Következik a hús előkészítése. Ha a hentesnél egyben vesszük meg a császárhúst, akkor a felénél hosszában a bőr mentén félbevágjuk, de nem végig, csak annyira, hogy kinyitható legyen a felület.
  3. A hús bőrét kés pengéjével kapargatva kicsit fellazítjuk, majd a bőrére fektetjük, szétnyitjuk, és a vastagabb részt 4-5 centiméteres távolságonként késsel beirdaljuk.
  4. A boros, zöldfűszeres pácot kézzel masszírozva egyenletesen eloszlatjuk a hús felületén (ha van időnk, ilyenkor pihentethetjük a húst 1-2 óráig), ezután alaposan sózzuk, borsozzuk.
  5. A szűzérmét külön megsózzuk, a császárhús végétől 8-10 centiméterre helyezzük, majd szép egyenletesen, szorosan elkezdjük felgöngyölni. Egy konyhai madzagból annyi és akkora darabot vágunk, ami bőven körbeéri a hústekercset.
  6. A felgöngyölt tekercset egyenlő távolságra, szorosan összekötjük, hajósok előnyben, nyolcas szorító csomó tökéletes megoldás a szoros rögzítéshez, a madzagok felesleges részét levágjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercs bőrös részét olívaolajjal bedörzsöljük, és alaposan sózzuk, majd az egészet alufóliába tekerjük, és a fólia felületét villával körbeszurkáljuk, hogy sütés közbe a gőz távozzon.

A betekert húst rácsra helyezzük, ezt a rácsot egy tepsire, és aláöntünk 3-4 dl vizet, ennek a mennyiségnek a fele lehet száraz fehérbor is. Sütőbe helyezzük, és kilónként egy óráig sütjük.

Ha az idő letelt, a húsról óvatosan eltávolítjuk a fóliát, a bőrt nagyobb szemű sóval ismét megsózzuk, spriccelhetünk rá ecetes vizet is, ez is segít abban, hogy a bőr ropogós legyen. A sütő hőmérsékletét 220 fokra emeljük, és 20-30 perc alatt ropogósra pirítjuk a sertés bőrét.

Az elkészült porchettát tálalás előtt fél órát pihentetjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a porchetta, a töltött, göngyölt császárhús!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Töltött sütőtök
Recept
Rafinált

Töltött sütőtök

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Baconbe tekert göngyölt sertéskaraj
Recept
Mester

Baconbe tekert göngyölt sertéskaraj

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sonkával-sajttal töltött rántott hús
Recept
Mester

Sonkával-sajttal töltött rántott hús

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres töltött kókuszkocka
Recept
Bonyolult

Epres töltött kókuszkocka

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tojáslikőrös amerikai krémes
Recept
Rafinált

Tojáslikőrös amerikai krémes

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Maradékmentő sonkás melegszendvics
Recept
Egyszerű

Maradékmentő sonkás melegszendvics

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fasírtgolyó főtt tojással
Recept
Egyszerű

Fasírtgolyó főtt tojással

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Baconbe göngyölt sertésszűz rakott burgonyával recept
Recept
Egyszerű

Baconbe göngyölt sertésszűz rakott burgonyával

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajttal töltött göngyölt csirke recept
Recept
Egyszerű

Sajttal töltött göngyölt csirke

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Töltött császárhús tzatikivel recept
Recept
Egyszerű

Töltött császárhús tzatikivel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Németh Miklósné szerző profilképe

Németh Miklósné

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával  recept
Recept
Egyszerű

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Németh Miklósné szerző profilképe

Németh Miklósné

Kecskesajttal töltött csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Kecskesajttal töltött csirkemell

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Frico   szerző profilképe

Frico

Töltött csirkerolád  recept
Recept
Egyszerű

Töltött csirkerolád

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hanzl Zita szerző profilképe

Hanzl Zita

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.