Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Porchetta, a töltött göngyölt császárhús recept
recept
Bonyolult

Porchetta, a töltött göngyölt császárhús

210 perc
8 adag
Költséges
2024. 04. 01.

Elkészítés

  1. Előkészítjük a friss zöldfűszereket. A zsályaleveleket leszedjük a száráról, a rozmaring- és kakukkfűágakról szintén leszedjük a leveleket, ezeket durvára vágjuk, majd egy tálkába helyezzük. Fokhagymanyomó segítségével hozzányomjuk a fokhagymát, öntünk rá olívaolajat és a száraz fehérbort, az egész pácalapot alaposan összekeverjük.
  2. Következik a hús előkészítése. Ha a hentesnél egyben vesszük meg a császárhúst, akkor a felénél hosszában a bőr mentén félbevágjuk, de nem végig, csak annyira, hogy kinyitható legyen a felület.
  3. A hús bőrét kés pengéjével kapargatva kicsit fellazítjuk, majd a bőrére fektetjük, szétnyitjuk, és a vastagabb részt 4-5 centiméteres távolságonként késsel beirdaljuk.
  4. A boros, zöldfűszeres pácot kézzel masszírozva egyenletesen eloszlatjuk a hús felületén (ha van időnk, ilyenkor pihentethetjük a húst 1-2 óráig), ezután alaposan sózzuk, borsozzuk.
  5. A szűzérmét külön megsózzuk, a császárhús végétől 8-10 centiméterre helyezzük, majd szép egyenletesen, szorosan elkezdjük felgöngyölni. Egy konyhai madzagból annyi és akkora darabot vágunk, ami bőven körbeéri a hústekercset.
  6. A felgöngyölt tekercset egyenlő távolságra, szorosan összekötjük, hajósok előnyben, nyolcas szorító csomó tökéletes megoldás a szoros rögzítéshez, a madzagok felesleges részét levágjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercs bőrös részét olívaolajjal bedörzsöljük, és alaposan sózzuk, majd az egészet alufóliába tekerjük, és a fólia felületét villával körbeszurkáljuk, hogy sütés közbe a gőz távozzon.

A betekert húst rácsra helyezzük, ezt a rácsot egy tepsire, és aláöntünk 3-4 dl vizet, ennek a mennyiségnek a fele lehet száraz fehérbor is. Sütőbe helyezzük, és kilónként egy óráig sütjük.

Ha az idő letelt, a húsról óvatosan eltávolítjuk a fóliát, a bőrt nagyobb szemű sóval ismét megsózzuk, spriccelhetünk rá ecetes vizet is, ez is segít abban, hogy a bőr ropogós legyen. A sütő hőmérsékletét 220 fokra emeljük, és 20-30 perc alatt ropogósra pirítjuk a sertés bőrét.

Az elkészült porchettát tálalás előtt fél órát pihentetjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a porchetta, a töltött, göngyölt császárhús!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tojáslikőrös amerikai krémes
Recept
Rafinált

Tojáslikőrös amerikai krémes

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Baconbe tekert göngyölt sertéskaraj
Recept
Mester

Baconbe tekert göngyölt sertéskaraj

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött sütőtök
Recept
Rafinált

Töltött sütőtök

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Sonkával-sajttal töltött rántott hús
Recept
Mester

Sonkával-sajttal töltött rántott hús

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Epres töltött kókuszkocka
Recept
Bonyolult

Epres töltött kókuszkocka

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Maradékmentő sonkás melegszendvics
Recept
Egyszerű

Maradékmentő sonkás melegszendvics

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fasírtgolyó főtt tojással
Recept
Egyszerű

Fasírtgolyó főtt tojással

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Baconbe göngyölt sertésszűz rakott burgonyával recept
Recept
Egyszerű

Baconbe göngyölt sertésszűz rakott burgonyával

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött császárhús tzatikivel recept
Recept
Egyszerű

Töltött császárhús tzatikivel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Németh Miklósné szerző profilképe

Németh Miklósné

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával  recept
Recept
Egyszerű

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Németh Miklósné szerző profilképe

Németh Miklósné

Kecskesajttal töltött csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Kecskesajttal töltött csirkemell

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Frico   szerző profilképe

Frico

Töltött csirkerolád  recept
Recept
Egyszerű

Töltött csirkerolád

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hanzl Zita szerző profilképe

Hanzl Zita

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.