Körömpörkölt csülökkel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Dödölle - az eredeti recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Vadas marha
Klasszikus kuglóf
Rakott zöldbab darált hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Porchetta, a töltött göngyölt császárhús recept
recept
Bonyolult

Porchetta, a töltött göngyölt császárhús

210 perc
8 adag
Költséges
2024. 04. 01.

Elkészítés

  1. Előkészítjük a friss zöldfűszereket. A zsályaleveleket leszedjük a száráról, a rozmaring- és kakukkfűágakról szintén leszedjük a leveleket, ezeket durvára vágjuk, majd egy tálkába helyezzük. Fokhagymanyomó segítségével hozzányomjuk a fokhagymát, öntünk rá olívaolajat és a száraz fehérbort, az egész pácalapot alaposan összekeverjük.
  2. Következik a hús előkészítése. Ha a hentesnél egyben vesszük meg a császárhúst, akkor a felénél hosszában a bőr mentén félbevágjuk, de nem végig, csak annyira, hogy kinyitható legyen a felület.
  3. A hús bőrét kés pengéjével kapargatva kicsit fellazítjuk, majd a bőrére fektetjük, szétnyitjuk, és a vastagabb részt 4-5 centiméteres távolságonként késsel beirdaljuk.
  4. A boros, zöldfűszeres pácot kézzel masszírozva egyenletesen eloszlatjuk a hús felületén (ha van időnk, ilyenkor pihentethetjük a húst 1-2 óráig), ezután alaposan sózzuk, borsozzuk.
  5. A szűzérmét külön megsózzuk, a császárhús végétől 8-10 centiméterre helyezzük, majd szép egyenletesen, szorosan elkezdjük felgöngyölni. Egy konyhai madzagból annyi és akkora darabot vágunk, ami bőven körbeéri a hústekercset.
  6. A felgöngyölt tekercset egyenlő távolságra, szorosan összekötjük, hajósok előnyben, nyolcas szorító csomó tökéletes megoldás a szoros rögzítéshez, a madzagok felesleges részét levágjuk.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tekercs bőrös részét olívaolajjal bedörzsöljük, és alaposan sózzuk, majd az egészet alufóliába tekerjük, és a fólia felületét villával körbeszurkáljuk, hogy sütés közbe a gőz távozzon.

A betekert húst rácsra helyezzük, ezt a rácsot egy tepsire, és aláöntünk 3-4 dl vizet, ennek a mennyiségnek a fele lehet száraz fehérbor is. Sütőbe helyezzük, és kilónként egy óráig sütjük.

Ha az idő letelt, a húsról óvatosan eltávolítjuk a fóliát, a bőrt nagyobb szemű sóval ismét megsózzuk, spriccelhetünk rá ecetes vizet is, ez is segít abban, hogy a bőr ropogós legyen. A sütő hőmérsékletét 220 fokra emeljük, és 20-30 perc alatt ropogósra pirítjuk a sertés bőrét.

Az elkészült porchettát tálalás előtt fél órát pihentetjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a porchetta, a töltött, göngyölt császárhús!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2025.01.01.

Tojáslikőrös amerikai krémes
Recept
Rafinált

Tojáslikőrös amerikai krémes

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2024.12.22.

Töltött sütőtök
Recept
Rafinált

Töltött sütőtök

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.10.04.

Epres töltött kókuszkocka
Recept
Bonyolult

Epres töltött kókuszkocka

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.06.14.

Maradékmentő sonkás melegszendvics
Recept
Egyszerű

Maradékmentő sonkás melegszendvics

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.04.02.

Hasonló receptek

Töltött császárhús tzatikivel recept
Recept
Egyszerű

Töltött császárhús tzatikivel

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Németh Miklósné szerző profilképe

Németh Miklósné

|

2018.04.10.

Kecskesajttal töltött csirkemell recept
Recept
Egyszerű

Kecskesajttal töltött csirkemell

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Frico   szerző profilképe

Frico

|

2017.12.05.

Töltött csirkerolád  recept
Recept
Egyszerű

Töltött csirkerolád

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Hanzl Zita szerző profilképe

Hanzl Zita

|

2017.08.02.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.