Egy tálban összekeverünk fél csésze langyos vizet, az élesztőt és negyed csésze cukrot, majd félretesszük. Elkezdjük melegíteni a tejet, és megolvasztjuk benne a vajat folyamatos kevergetés mellett. Lehúzzuk a tűzről, és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a tojássárgáját, majd összedolgozzuk az élesztős eleggyel.
A tejes-élesztős masszához hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. A tésztát egy kivajazott tálba tesszük, lefedjük egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk megkelni.
Átgyúrjuk, majd téglalappá nyújtjuk a megkelt tésztát lisztezett felületen. Összekeverjük a darált mákot 3 ek cukorral, és a tésztára simítjuk. Szorosan feltekerjük a tésztát, majd a tekercset hosszában félbevágjuk.
Összecsavarjuk a félbevágott tekercseket, és a kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük. Durvára vágott dióval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.