A húsvéti sonkához a füstölt, kötözött, nyers sonkát a babérlevéllel és a borssal együtt feltesszük főni hideg vízben és nagyon lassan, gyöngyözve 5-6 órán át főzzük, ameddig vajpuha nem lesz.
Ha megfőtt, a saját levében hagyjuk kihűlni hűtő hőmérsékletűre minimum 6 óra alatt. Ekkor a sonkát kivesszük az edényből, a sonkalevet félre tesszük.
A házi tormához a tormát megpucoljuk, feldaraboljuk és a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk.
Húsvét reggel a sonka levében megfőzzük a tojásokat, a sonkáról levesszük a hálót, felszeleteljük és a húsvéti kaláccsal, illetve friss zöldségekkel kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti sonka házi tormával
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.