Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a fahéjat.
Egy másik tálban összekeverjük a vaníliaaromát, a cukrot és az olajat. Egyesével hozzáadjuk a feltört tojásokat és simára keverjük.
A nedves keveréket hozzákeverjük a száraz összetevőkhöz, majd beletesszük a zúzott diót, az apróra vágott mazsolát és a reszelt répát. Alaposan eldolgozzuk.
Előmelegítjük a sütőt, majd a tésztát három részletben, 20 centis formában, 180 Celsius-fokon, 30 perc alatt készre sütjük. A kisült piskótákat hagyjuk kihűlni. Ha szeretnénk, a tetejét egy éles késsen vékonyan levághatjuk, hogy egyenes felületet kapjunk.
Kiszedünk 5 evőkanállal a még fel nem vert cukrászhabból, majd összekeverjük a mascarponéval, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A maradék cukrászhabot kemény habbá verjük.
A tortalapokat a krémmel rétegezzük, majd a maradékkal bekenjük a sütemény oldalát. A torta tetejét a felvert habbal, fahéjjal és tört dióval vagy mogyoróval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.