Lereszeljük a répát, majd lábosba tesszük, kevés vizet öntünk alá, és 5 percig pároljuk. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd hagyjuk kihűlni. Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgáját habosra verjük a cukorral és 5 ek forró vízzel. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk az olajat. Beleforgatjuk a répát, majd hozzá szitáljuk a lisztet és a sütőport.
Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és óvatosan a masszához forgatjuk. Kivajazunk és kilisztezünk egy kapcsos tortaformát, belesimítjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni.
Simára keverjük a porcukrot a citromlével és 2 ek forró vízzel, majd bevonjuk ezzel a mázzal a sütemény tetejét. Kinyújtjuk a marcipánt. A 2/3- át narancssárgára színezzük, a többit zöldre, és öt darab sárgarépát formázunk belőle. A tortát a répákkal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.