A tojásokat szétválasztjuk. A citromot megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük a héját, majd félbevágjuk és kifacsarjuk a levét. A megtisztított répát lereszeljük.A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a citromhéjat, a répát és a mandulát.
A lisztet, a sütőport, a szegfűszeget és a sót összekeverjük, majd a répás masszához keverjük.Gazdagítjuk a likőrrel és a fehérjékből vert habbal, és óvatos mozdulatokkal összekeverjük.
A tésztát kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A kész, a kihűlt tésztalapot megkenjük a lekvárral.
A cukormázhoz a porcukrot felfőzzük a citromlével, és még melegen a lekváros tésztáralocsoljuk. Ezután kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, és hagyjuk, hogy a máz megszilárduljon.
A díszítéshez a megpucolt sárgarépát felkarikázzuk, majd mindegyik szeletet a cukorba forgatjuk. Ezzel díszítjük a torta tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.