A tésztához a vajat krémesre keverjük a cukorral és a sóval, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat is. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tejjel felváltva, kanalanként a masszához adjuk.
A tésztát kivajazott, lisztezett, 22 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Ha nagyon hamar barnulna a teteje, letakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és addig kevergetjük, amíg elolvad. Ezután elkeverjük benne a felkockázott vajat is, majd hagyjuk kihűlni. Hidegen habosra keverjük.
A tésztát kivesszük a formából, és vízszintesen 5 lapra vágjuk. A 4 alsónak szánt lapot meglocsoljuk a likőrrel, majd megkenjük krémmel. A felaprított grillázsból rájuk szórunk, ezután egymásra helyezzük őket. Az ötödik lapot a tetejére illesztjük, és letakarjuk a tortát folpakkal, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.
A csokimázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a felaprított csokoládét, majd simára keverjük tejszínnel. Hagyjuk kihűlni.
Végül megkenjük a torta tetejét és oldalát a csokimázzal. A tetejét jégcukorral, csokitojásokkal, ehető virágokkal díszítjük.
Megjegyzés
A recept a 2021. februári Mindmegette magazinban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.