A porcukrot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, és robotgéppel jó habosra keverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, és egy csipet sóval, majd hozzászitáljuk a cukros tojáshabhoz. Ezután fakanállal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a darál mogyorót, és óvatosan összeforgatjuk ezt is.
A tortaformát kizsírozzuk, kilisztezzük, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. (Ízlés szerint sütőpapírral is kibélelhetjük a formát)
Behelyezzük az előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 50-55 percig sütjük tűpróbáig.
A sütőből kivéve pár percet hagyjuk a formában, majd rácsra helyezzük, és kihűtjük teljesen. Amikor a tészta teljesen kihűlt, három egyforma lappá vágjuk.
A mogyorós csokoládékrémhez a csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, majd hagyjuk visszahűlni szoba-hőmérsékletűre.
A puha vajat összekeverjük a mogyorókrémmel, majd hozzáadjuk a lehűlt, de még folyós csokoládét, majd alaposan összekeverjük. Ezután három részre osztjuk.
Az ostyalapot apróra darabokra tördeljük.
Az alsó tésztalapot rátesszük egy tálcára, majd rákanalazzuk a krém 1/3-át. Ezután ízlés szerint megszórjuk az apróra tördelt ostyalappal.
Ezután ráhelyezzük a második tésztalapot, és erre is rákenjük a maradék krém 1/3-át. Megszórjuk az apróra tördelt ostyalappal.
Végül ráhelyezzük a harmadik tésztalapot, majd a maradék krémmel megkenjük a torta oldalát és a tetejét.
Ezután az oldalát körbeszórjuk apróra vágott mogyoróval.
A bonbonhoz a mogyoróvajat összekeverjük a porcukorral, és az apróra tördelt ostyalappal, majd betesszük a fagyasztóba egy fél órára, hogy kissé megdermedjen és könnyen tudjuk formázni.
Ezután diónyi golyókat formázunk, majd visszatesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
A csokoládét gőzfürdő fölött felolvasztjuk, ezután kivesszük a fagyasztóból a golyókat, és bevonjuk a csokoládéval. Sütőpapírra tesszük, majd hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen.
Az elkészült golyókat ezután ízlés szerint a torta tetejére helyezzük.
Az elkészült tortát érdemes 1-2 órára a hűtőbe tenni, hogy a krém kissé megdermedjen és könnyen tudjuk majd szeletelni.
Megjegyzés
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a tortát, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.