Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Almáspite-torta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Almáspite-torta

120 perc
12 adag
Átlagos
2023. 09. 21.

Elkészítés

  1. A piskótához a cukrot egy száraz serpenyőben lassan, alacsony fokozaton szép aranybarnára karamellizáljuk. Ha készen van, egy sütőpapírra kiöntjük és szobahőmérsékleten hagyjuk, hogy megdermedjen. Egy késes robotgép segítségével porrá őröljük a karamellt és innentől kezdve úgy folytatjuk a sütemény készítését, mint egy hagyományos piskótát.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habosítani, majd apránként hozzáadjuk a cukor 2/3-át. Egy szép, erős habot verünk belőle. A maradék cukorral kicsit kikeverjük a tojássárgáját és ezt a kettőt óvatosan, spatulával összeforgatjuk. Belecsurgatjuk a vajat, majd az átszitált liszttel is kikeverjük és szétosztjuk a masszát két tortakarikába (20 cm-s átmérőjű). 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha készen van, rácson hagyjuk kihűlni.
  3. A ropogóshoz a vajat egy kis lábasban picit megbarnítjuk. Ez azt jelenti, hogy alacsony fokozaton megolvasztjuk a vajat és addig melegítjük, amíg barna színe nem lesz és kellemes diós illat nem terjeng. Utána minden hozzávalót összemorzsolunk egy tálban, és kiterítjük egy sütőpapíros tepsire. 180 fokos forró sütőben 10-12 percig pirítjuk, időközben átkeverve egy villával. Ha megsült, hűtjük.
  4. Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk és felkockázzuk, és összeforgatjuk a citrom frissen kifacsart levével. Egy serpenyőben megolvasztjuk a barnacukrot és rádobjuk az almát. Összeforgatjuk az egészet, addig főzzük, hogy már ne legyenek nagyon ropogósak, de még pépesek sem. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a fahéjat, kavarunk egyet rajta és lehúzzuk a melegről.
  5. A sajtkrémet kikeverjük egy tálban az összes hozzávalóval, fontos, hogy csomómentes legyen az egész. Kiborítjuk egy sütőpapíros tepsire és 160 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A lényege az, hogy már ne folydogáljon, legyen tartása, de azért ne legyen kőkemény, remegjen picit, mint egy sajttorta. Sütő függő, de kb. 25-30 perc, mire azt mondhatjuk, hogy készen van. Ha kivesszük, egy tálba húzzuk át az egész tölteléket és egy kézi habverővel dolgozzuk át, hogy selymes legyen.
  6. Az almalevet forraljuk vissza sziruposabb szósszá, lassan, egy kis fazékban.
  7. A torta összeállításához a piskótákat kettőbe vágjuk egy recés késsel. Egy tortakarikát megmagasítunk sütőpapírral, belülről és elkezdjük a töltést. Alulra kerül egy lap tészta, megecseteljük a sziruppal, majd egy adag krém következik, aztán pedig az alma fele. Utána jöhet még egy lap piskóta, ecsetelés és megint egy adag krém. Ezután megpakolhatjuk a ropogóssal a tortát, arra egy kis krém. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a piskótánk és a legtetejére halmozunk még jó sok ropogóst.

Nézzétek meg videón, hogyan készül az almáspite torta:

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Recept
Mester

Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Paradicsomos krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Paradicsomos krumpli kolbásszal

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krumplis tészta gazdagon
Recept
Egyszerű

Krumplis tészta gazdagon

60 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Métereskalács-torta recept
Recept
Mester

Métereskalács-torta

90 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Oreo kekszes túrótorta recept
Recept
Rafinált

Oreo kekszes túrótorta

65 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Diétás-túrós epertorta recept
Recept
Egyszerű

Diétás-túrós epertorta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Dömők József szerző profilképe

Dömők József

Unicum torta recept
Recept
Rafinált

Unicum torta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Mogyorós csokoládétorta recept
Recept
Rafinált

Mogyorós csokoládétorta

105 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Kávés sajttorta recept
Recept
Rafinált

Kávés sajttorta

100 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Emese Csiba szerző profilképe

Emese Csiba

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.