A kekszes alaphoz a kekszet ledaráljuk (vagy morzsásra törjük), majd hozzákeverjük a kakaóport.
A vajat megolvasztjuk, azután a kekszes keverékhez öntjük, és alaposan összekeverjük.
A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük és ellapogatjuk a vajas kekszet úgy, hogy egy kis pereme is legyen.
A túrós töltelékhez tálba tesszük a túrót, a tejfölt, a kétféle cukrot, a pudingport, valamint a citromhéjat, és simára keverjük.
Az Oreo kekszet apró darabokra törjük, majd óvatosan a túrós masszába forgatjuk.
Ezután a tortaformában lévő kekszalapra simítjuk.
Behelyezzük az előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk teljesen kihűlni, majd tálalásig betesszük a hűtőbe. Tipp: Érdemes előző nap megsütni, így van ideje a tortának teljesen kihűlni, és szépen tudjuk majd szeletelni.
A ganache-hoz egy tálba tesszük a kisebb darabokra tört csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk.
Ezután a teljesen kihűlt torta tetejére csorgatjuk a csokoládét, végül a hűtőbe tesszük tálalásig.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a tortát, majd úgy kínáljuk. A könnyű, túrós töltelék nagyon finom a ropogós kekszdarabkákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.