A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőpapírra feltekert friss linzertésztát elővesszük a hűtőből és kigöngyöljük.
Egy 26 cm-es piteformát kikenünk vajjal vagy margarinnal, és kibéleljük a tésztával. Letakarjuk sütőpapírral, nehezéknek megtöltjük szárazbabbal, és az előmelegített sütő legalsó sínjére tolva sütjük 20 percig.
Közben a mentát leöblítjük, lerázzuk és finomra vágjuk. A fügét megmossuk, leszárítjuk és hosszában félbevágjuk. A mascarponét krémesre keverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, a pudingporral és a tojással, majd az aprított mentával ízesítjük.
A pitetésztát kivesszük a sütőből, és a szárazbabot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk. A mascarponét a tésztára töltjük, és a vágott felükkel felfelé elrendezzük rajta a fél fügéket. Végül a pitét a sütő középső részében (változatlan hőfokon) készre sütjük további kb. 45 perc alatt.
Megjegyzés
Szögletes formában is megsütheted.
Kerek forma kibélelésekor a kilógó tésztaszéleket hajtsd vissza vagy vágd le.
Ízlés szerint kevés dióval is megszórhatjuk sütés előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.