A tiramisu elkészítéséhez a mascarponét egy nagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját. A fehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a mascarponéhez keverjük.
Egy mélytányérba töltjük a kávét, és belekeverjük az alkoholt, majd a babapiskótákat gyors mozdulatokkal megforgatjuk benne, vigyázva, hogy ne ázzanak el.
Egy kb. 6 cm falmagasságú tálban szorosan egymás mellé tesszük a megmártott piskóták felét. Rákenjük a krém felét, majd beterítjük egy újabb réteg kávéba áztatott babapiskótával, és rátesszük a maradék krémet.
Egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Nézd meg videón is, milyen egyszerűen elkészíthető süti a tiramisu
Megjegyzés
Soha ne dolgozzunk fordított sorrendben ugyanazzal a keverővel - a sárgája és a mascarpone zsírtartalma miatt a fehérje nem verődne fel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.