A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat kikeverjük a cukor 2/3 részével, a fehérjét kemény habbá verjük 1 csipet sóval és a megmaradt cukorral, majd a sárgájás keverékhez forgatjuk. Ha már márványos, hozzászitáljuk a diós-lisztes-sütőporos keveréket. A tésztamasszát egy 26 x 24 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben 10–12 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a kávélikőrrel meglocsoljuk, és félbevágjuk.
A krémhez vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét. A mascarponét elkeverjük a tejjel és a kávélikőrrel, majd óvatosan hozzáforgatjuk az olvasztott csokoládét. Hozzáadjuk a durvára vágott, pirított dió 2/3 részét. Belereszeljük a kávés csokit és a narancs héját.
Az egyik lap piskótát tálba fektetjük, és a krém felét rásimítjuk. A következő piskótalapot és a megmaradt krémet ráhelyezzük. Néhány evőkanál kakaóporral meghintjük, és a megmaradt pirított dióval díszítjük. Végül legalább 3 órára a hűtőbe tesszük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.