A csirkét megtisztítjuk, a mell-és combfilét kisebb darabokra vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát forró zsíron, vagy olajon megdinszteljük. Amikor kezd üveges lenni, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot, a szeletekre vágott paprikát és együtt pároljuk kicsit. Az edényt lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát.
Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és felöntjük kb 2 dl vízzel és fedő alatt lassú tűzön 45 perc alatt puhára főzzük.
A galuskához a kétféle lisztet simára keverjük a tojással, sóval és a vízzel. Egy fazékban vizet forralunk és lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát. Olykor megkavarjuk, hogy ne tapadjon össze a nokedli. Ha megfőtt, leszűrjük, majd a csirkepörkölttel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.