A gombaleveshez az olajat felforrósítjuk, az apróra vágott vöröshagymát elkezdjük párolni rajta, majd hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, a felkarikázott répát, fehérrépát és a kockára vágott zellert. Fedő alatt együtt pároljuk.
Amikor a gomba összeesett, megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel. Lefedjük és addig főzzük (kb. 25 perc), amíg a zöldségek puhulni kezdenek.
Ameddig fő a leves, elkészítjük a nokedlit. A lisztet simára keverjük a vajjal, a tojással, a sóval és a vízzel. Keményebb állagúra készítjük a tésztát. Amikor a zöldségek átpuhultak, a nokedlit egy deszkáról késsel a levesbe szaggatjuk és kb. 4 percig főzzük.
Nézd meg videón, hogyan készül a gombaleves óriásnokedlivel
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.