A sárgaborsófőzelékhez a borsót átválogatjuk, és hideg vízbe áztatjuk kb. 2 órára. Ezután annyi tiszta vízben feltesszük főzni, amennyi kb. 1-2 ujjnyira ellepi. Amikor felforr, akkor a habját szűrőkanállal leszedjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a babérlevelet is.
Miközben puhára főzzük, a rántást is elkészítjük. Ehhez felhevítjük az olajat, beledinszteljük a nagyon apróra vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Ezután meghintjük a fűszerekkel és a liszttel, illatosra pirítjuk, aztán felengedjük kb. 1,5 dl vízzel.
Jól elkeverjük, majd a rántást folyamatos keverés közben a forrásban lévő főzelékhez adjuk. Újraforraljuk, és néhány perc alatt összefőzzük. Ha szükséges, ízesítjük még sóval, borssal.
NÉZD MEG A SÁRGABORSÓ FŐZELÉK ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.