A vöröslencse-főzelék elkészítéséhez a sárgarépát és a zellert meghámozzuk. A répát karikákra vágjuk, a zellert hasonló méretű kockára. A fokhagymát felaprítjuk.
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, rádobjuk a répát, a zellert és a fokhagymát, majd közepes lángonkevergetve kissé megpirítjuk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, azután lefedve, kis lángon 3-4 percig pároljuk.
A vörös lencsét hozzáadjuk, átforgatjuk, és újra annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt, kis lángos puhára pároljuk. Amikor a lencse megpuhult, a zöldségek viszont még roppannak, de már nem kemények, hozzáönjük a sűrített paradicsomot, és még 2 percig alacsony lángon, fedő nélkül főzzük a főzeléket. Ha szükséges, egy kevés vizet adhatunk még hozzá. Végül a fahéjjal és a bazsalikommal ízesítjük.
Az elkészült főzeléket tányérokba szedjük, és még forrón ráreszeljük a fetát. Balzsamecettel lehet savanyítani és snidlinggel díszíteni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.