A kimagozott meggyet - vagy a leszűrt meggybefőttet - tegyük edénybe, majd öntsük fel a vízzel. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű cukrot, a vaníliás cukrot, reszeljük bele a citromhéjat, és nyomjuk bele a citromlevet is, majd tegyük bele a fűszereket. Ezután forraljuk ki, majd mérsékelt lángon főzzük kb. 10 percig.
Amikor megfőtt a leves, vegyünk ki néhány szem meggyet, és tegyük félre a tálaláshoz. Ezután botmixerrel pépesítsük a levest, majd tegyük vissza tűzre, és újra forraljuk fel.
A tejszínt keverjük simára a vaníliás pudingporral, majd állandó keverés mellett csorgassuk a levesbe (keverjük kézi habverővel, hogy ne csomósodjon be, viszont ha mégis csomós lenne, szűrőn szűrjük át, hogy szép selymes legyen a leves).
Ezután újra forraljuk ki, és főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Tálalás előtt ízlés szerint hűtsük langyosra, vagy hűtőszekrényben jó hidegre.
Serpenyőbe tegyük a mandulaforgácsot, majd állandó keverés mellett, pár perc alatt pirítsuk aranybarnára.
Tálalás előtt a jól lehűtött levest szedjük kis csészékbe, majd tegyünk bele néhány meggyszemet, és szórjuk meg a pirított mandulával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.