A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és feltesszük főni kétszeres mennyiségű vízben. Ízesítjük a cukorral vagy mézzel (ha meggybefőttet használunk, és a levével együtt készítjük, akkor kevesebb cukor is elég, mert a befőtt már eleve édes), egy csipet sóval, a citrom levével és a fűszerekkel.
A kezeletlen citromhéját (csak a sárga részét) nagyobb darabokban, vékonyan levágjuk, és ezt is a leveshez adjuk.
Miután a leves felforrt, a joghurtban csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt. Hozzákeverünk a levesből is két merőkanálnyit, így kiegyenlítve a hőt, majd behabarjuk vele a levest.
Megvárjuk, amíg újra felforr, egy-két percig főzzük, majd megkóstoljuk, és ha túl savanyú, adunk még hozzá egy kevés cukrot. Levesszük a tűzről, kivesszük belőle a fűszereket, majd az edényt hideg vízbe állítva kihűtjük a levest, és hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
A fűszereket érdemes teatojásban, vagy egy tiszta gézdarabba kötve beletenni, mert így egyben kiemelhetjük a levesből. Nagyon szeretjük a gyümölcsleveseket, ezért nyáron rendszeresen telepakolom a fagyasztóládát mindenféle gyümölccsel, hogy amikor már nincs friss, akkor is tudjak finomságokat készíteni belőlük. Ehhez a meggyleveshez is a fagyasztóból került a hozzávaló. Nagyon finom, kellemesen savanykás a meggy és joghurt párosa, amihez nagyon jól illik az ánizs fűszeres aromája. Jól behűtve fogyasszuk, úgy az igazi.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.