A töltelékhez az almát meghámozzuk, és durvára reszeljük. A megmosott citrom héját (a fehér rész nélkül) finomra reszeljük. Ráfacsarjuk a citrom felének a levét, majd a barna cukorral és az őrölt fahéjjal együtt megpároljuk.
A tésztához átszitáljuk a porcukrot. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. A réteslisztet elvegyítjük sütőporral és 1 csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a puha vajjal.
A lisztes és a vajas keveréket összedolgozzuk, majd a massza kétharmadát sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. A maradék tésztát hűtőbe tesszük a felhasználásig.
190 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, és az almatölteléket eloszlatjuk a tésztán. Rákenjük óvatosan a keményre vert tojáshabot, végül ráreszeljük a tetejére a maradék tésztát. A tepsit visszatoljuk a sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.