Farsangi szalagos fánk
Kínai szezámmagos csirke
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Mákos guba
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Nem ismerünk senkit, aki ne imádná a tárkonyos leveseket. Mindegy, hogy szárnyasból, vöröshúsból vagy vadhúsból készül, és mindegy, hogy milyen zöldségek vannak benne. A tárkony semmihez nem hasonlítóan komplex íze csodásan harmonizál a leves savanykás aromáját adó tejföllel, de akár az édeskésebb tejszínnel is. A raguleves valódi életmentő a hideg hónapokban, de persze nyáron sem könnyű nemet mondani rá.

Elkészítésénél fontos, hogy ne spóroljunk az alapanyagokkal, és jó minőségű hússal dolgozzunk. A megfelelő állag érdekében a lehető legkisebb lángon rotyogtassuk, jó sokáig. Érdemes az ételbe pár csontot is belefőzni, mert a csontokban található kollagén extra testességet kölcsönöz a levesnek. Melegítsük bátran, ez az étel másnap a legjobb, amikor már besűrűsödött kissé, és összeértek az ízek. Készítsünk egyszerre nagy mennyiséget, mennyei ebéd lesz, és garantáltan elfogy! Amikor fűszerezzük, fűszerezzük bátran, ez a leves nemcsak, hogy elbírja, de kívánja is!

Mennyei, érdemes kipróbálni!
Mennyei finomság a tárkonyos leves, érdemes kipróbálni!
Fotó: Mindmegette

Így készül a tökéletes tárkonyos leves

Hozzávalók (8 fő részére):

  • 75 dkg levesnek való hús, apróra kockázva
  • ha van, némi csont (pl. ha szárnyasból csináljuk, tegyünk bele pár csirkenyakat vagy szárnyat a színhús mellé)
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bacon
  • 4 szál répa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1/4 db zellergumó
  • 1 ek. szárított tárkony
  • 3 db babérlevél
  • 3-4 szem borókabogyó (vadhús esetén)
  • 1 ek. mustár (bármilyen jó, magyar vagy dijoni, de mindegyik más karaktert ad az ételnek)
  • 1 tk. cukor
  • 1/2 db kezeletlen héjú, alaposan megmosott citrom
  • 4 dl tejföl
  • 1 tk. liszt
  • só, bors
  • olaj

Elkészítése:

  1. Vágjuk a húst kockákra, majd kevés olajon, több részletben pirítsunk rá aranybarna kérget. Tegyük félre.
  2. Ugyanebben a lábasban süssük a felkockázott bacont ropogósra, majd adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk lassú tűzön üvegesre. Kockázzuk apróra a zöldségeket.
  3. Dobjuk a hagymára a húst, a csontot és a zöldségeket, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje. Adjuk hozzá a fél citromot, a mustárt, a cukrot, a sót, a borsot és egyéb fűszereket, majd főzzük jó sokáig lassú tűzön, míg a hús vajpuha nem lesz.
  4. Keverjük a lisztet a tejfölhöz, majd fokozatosan öntsünk hozzá levest. Végül főzzük össze a tejfölt a lével, de ekkor már csak egyet forraljunk rajta!
  5. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá tárkonyt, kevés citromlevet, sót vagy cukrot. Tálaljuk egy kevés extra tejföllel.

Tipp

Tejföl helyett tejszínt is használhatunk, így kevésbé savanykás, és sokkal selymesebb, krémesebb lesz a leves. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.