Elkészítésénél fontos, hogy ne spóroljunk az alapanyagokkal és jó minőségű hússal dolgozzunk. A megfelelő állag érdekében a lehető legkisebb lángon rotyogtassuk, jó sokáig. Érdemes az ételbe pár csontot is belefőzni, mert a csontokban található kollagén extra testességet kölcsönöz a levesnek. Melegítsük bátran, ez az étel másnap a legjobb, amikor már besűrűsödött kissé, és összeértek az ízek. Készítsünk egyszerre nagy mennyiséget, így másnap vihetünk belőle az irodába, mennyei ebéd lesz! Amikor fűszerezzük, fűszerezzünk bátran, ez a leves nem csak, hogy elbírja, de kívánja is!
1. Vágd a húst kockákra, majd kevés olajon, több részletben piríts rá aranybarna kérget. Tedd félre.
2. Ugyanebben a lábasban süsd a felkockázott bacont ropogósra, majd add hozzá a hagymát, és párold lassú tűzön üvegesre.
Kockázd apróra a zöldségeket.
3. Dobd a hagymára a húst, a csontot és a zöldségeket, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Add hozzá a fél citromot, a mustárt, a cukrot, sót, borsot és egyéb fűszereket, majd főzd jó sokáig lassú tűzön, míg a hús vajpuha nem lesz.
4. Keverd a lisztet a tejfölhöz, majd fokozatosan önts hozzá levest. Végül főzd össze a tejfölt a lével, de ekkor már csak egyet rottyants rajta!
5. Kóstold meg, és ha kell, adj még hozzá tárkonyt, kevés citromlevet, sót vagy cukrot. Tálald kevés extra tejföllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.