A sült krumpli az egyik legkedveltebb köret, nem csak nálunk, de szerte a világon. Különböző formákban készíthető: egészen vékonyra szeletelt, hasábokra, vagy, akár csak egyszerű cikkekre vágott, fűszerezett formájában is. Kívül ropog, belül krémesen lágy, és bár elsősorban köretként tekintünk rá, az igazi rajongói szerint önálló ételként is megállja a helyét, ráadásul, az elkészítése roppant egyszerű, nem kell hozzá más csak burgonya, olaj, só és esetleg fűszerek. Aki pedig szeretné megspórolni a krumplipucolás fáradalmait, az egyszerűen megveszi a számára ideális formátumú fagyasztott, félkész változatát, és akkor már tényleg csak a forró olajba/sütőbe/air fryerbe kell bedobnia, és kész.
Ennek a műfajnak az abszolút favoritja az egyszerű, vékony csíkokra vágott "mekis krumpli" elegánsabb, francia nevén a "pommes frites", amiből soha nem tudsz olyan mennyiséget tárolni otthon a fagyóban, ami egyszer feleslegessé válna - sőt. Általában keveebb van, mint amire szükség lenne. Azt javasoljuk tehát, hogy aki rendszeresen tapasztalja a "már csak egy maréknyi maradt a zacskó alján, pedig a héten vettük" érzést, az még a héten látogasson el egy Lidl-be, ahol most, a gigantikus 3,5 kg-os kiszerelésű sült krumpli annyiba kerül, mintha a hagyományos, 2 kg-os kiszerelésű termékhez ajándékba kapnánk egy kilót!
Melegítsd elő az air fryert 180-200°C-ra kb. 3-5 percig. Helyezd a burgonyadarabokat egy rétegben az air fryer kosarába, ügyelve arra, hogy ne legyenek túlzsúfolva, mert akkor nem sülnek meg egyenletesen. Süsd a burgonyát 15-20 percig. Közben félidőben rázd meg a kosarat, vagy fordítsd meg a burgonyákat, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön. Az idő letelte után ellenőrizd a burgonyát. Ha még nem elég ropogós, süsd további 3-5 percig, vagy amíg el nem éri a kívánt állagot.
Nem feltétlenül kell bő olajban kisütni a burgonyahasábokat ahhoz, hogy jó ropogósak legyenek: készíts hozzá egy speciális tésztabundát! Ehhez keverj össze 5 ek. lisztet, 5 ek. kukoricalisztet, sót és borsot, valamint annyi vizet, hogy kissé folyós masszát kapj. Ebben forgasd meg a fagyasztott hasábokat, és a szokott módon süsd ki, majd papírtörlővel itasd fel a felesleges olajat. A só-bors pároson kívül, ízlés szerint használhatsz más fűszereket is, például fokhagymát vagy gyömbért, hogy még ízletesebb legyen a végeredmény!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.