Csupacsokis brownie
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus grízgaluska leves
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Epres blondie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Ha úgy érezed, a sült krumpli nálatok is extrém gyorsan elfogy, most érdemes betárazni belőle!

A sült krumpli az egyik legkedveltebb köret, nem csak nálunk, de szerte a világon. Különböző formákban készíthető: egészen vékonyra szeletelt, hasábokra, vagy, akár csak egyszerű cikkekre vágott, fűszerezett formájában is. Kívül ropog, belül krémesen lágy, és bár elsősorban köretként tekintünk rá, az igazi rajongói szerint önálló ételként is megállja a helyét, ráadásul, az elkészítése roppant egyszerű, nem kell hozzá más csak burgonya, olaj, só és esetleg fűszerek. Aki pedig szeretné megspórolni a krumplipucolás fáradalmait, az egyszerűen megveszi a számára ideális formátumú fagyasztott, félkész változatát, és akkor már tényleg csak a forró olajba/sütőbe/air fryerbe kell bedobnia, és kész. 
Ennek a műfajnak az abszolút favoritja az egyszerű,  vékony csíkokra vágott "mekis krumpli" elegánsabb, francia nevén a "pommes frites", amiből soha nem tudsz olyan mennyiséget tárolni otthon a fagyóban, ami egyszer feleslegessé válna - sőt. Általában keveebb van,  mint amire szükség lenne. Azt javasoljuk tehát, hogy aki rendszeresen tapasztalja a "már csak egy maréknyi maradt a zacskó alján, pedig a héten vettük" érzést, az még a héten látogasson el egy Lidl-be, ahol most, a gigantikus 3,5 kg-os kiszerelésű sült krumpli annyiba kerül, mintha a hagyományos, 2 kg-os kiszerelésű termékhez ajándékba kapnánk egy kilót!

Lidl XXL sült krumpli
FOTÓ: EXTRA AND BOLD /LIDL

Így lesz tökéletes a sült krumpli air fryerben

Melegítsd elő az air fryert 180-200°C-ra kb. 3-5 percig. Helyezd a burgonyadarabokat egy rétegben az air fryer kosarába, ügyelve arra, hogy ne legyenek túlzsúfolva, mert akkor nem sülnek meg egyenletesen. Süsd a burgonyát 15-20 percig. Közben félidőben rázd meg a kosarat, vagy fordítsd meg a burgonyákat, hogy mindkét oldaluk egyenletesen süljön. Az idő letelte után ellenőrizd a burgonyát. Ha még nem elég ropogós, süsd további 3-5 percig, vagy amíg el nem éri a kívánt állagot.

Ettől lesz extrán ropogós a fagyasztott sült krumpli

Nem feltétlenül kell bő olajban kisütni a burgonyahasábokat ahhoz, hogy jó ropogósak legyenek: készíts hozzá egy speciális tésztabundát! Ehhez keverj össze 5 ek. lisztet, 5 ek. kukoricalisztet, sót és borsot, valamint annyi vizet, hogy kissé folyós masszát kapj. Ebben forgasd meg a fagyasztott hasábokat, és a szokott módon süsd ki, majd papírtörlővel itasd fel a felesleges olajat. A só-bors pároson kívül, ízlés szerint használhatsz más fűszereket is, például fokhagymát vagy gyömbért, hogy még ízletesebb legyen a végeredmény!

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.