A kefires-meggyes piskóta elkészítéséhez a tojásokat tálba ütjük és robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a kefirt, elkeverjük.
Ezután beleöntjük az olajat, valamint a sütőporral és a vaníliás cukorral elvegyített lisztet adagonként. Végül alaposan összekeverjük az egészet.
A kevert tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk.
Rászórjuk az alaposan megmosott és lecsepegtetett, magozott meggyet, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 30-35 percre.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha kész, kivesszük a sütőből, és hagyjuk kissé kihűlni a süteményt.
A meggyes bögrés sütit felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a meggyes BÖGRÉS piskóta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.