A hozzávalókat megtisztítjuk. A sárgarépát, a zöldséget karikára, a zeller gumót kockára, a hagymát apró kockára, a gombát vastagabb szeletekre aprítjuk. Az olajat felhevítjük, majd beledobjuk a vöröshagymát és egy csipet sóval megdinszteljük. Hozzáadjuk a sárgarépát ,a zöldséget és a zeller gumót, és együtt pároljuk, végezetül hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal ízesítjük és fűszerezzük kakukkfűvel, oregánóval, és morzsolt majoránnával.
Rövid ideig pároljuk, majd meghintjük 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, kicsit pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával elkeverjük és felöntjük kb 1,5-2 l vízzel. Belerakjuk a levesbe a zeller leveleket, a paprikát, és a paradicsomot és lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a levesünk addig elkészítjük a húsgombócokat. A kolbászhúshoz hozzáadjuk a felvert tojást, és a zsemlemorzsát és összegyúrjuk. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk. Ha a zöldségek félfövésben vannak, akkor a forrásban lévő levesbe rakjuk a húsgombócokat, Együtt puhára főzzük, de nem pépesre roppanós legyenek a zöldségek. Végezetül, a tejfölt kikavarjuk 1 evőkanál liszttel, és kevés hideg vízzel, és egy merőkanál levessel. Majd a forrásban lévő levesbe öntjük és összeforraljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.