A darált csirkehúst összekeverjük a felvert tojással, a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánnal. Megsózzuk, megborsozzuk, és kb. 20 percre a hűtőbe tesszük, így megkönnyítjük a későbbi formázást.
Pihentetés után a masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk – ha szükséges meghempergetjük mindet további zsemlemorzsában – majd 1-2 evőkanál felforrósított olajban egy serpenyőben kb. 6-7 perc alatt, óvatosan rázogatva aranybarnára sütjük.
A leveshez a hagymát apró kockára vágjuk, majd egy leveses fazékban egy kanál olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, majd fűszerezzük, ízesítjük. Beleszórjuk a felaprított zöldségeket, és felöntjük az alaplével. Közepes lángon kb. 20 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Tálaláskor a tányérok közepén elosztjuk a húsgolyókat, és meglocsoljuk a paradicsomos zöldséglevessel, majd megszórjuk friss spenótlevelekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.