A szalonnát felkockázzuk, a csirkemellet hosszában kettévágjuk, a hagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk és a gombát elnegyedeljük.
A szalonnát egy széles serpenyőben zsírjára olvasztjuk. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd erős lángon megkérgezzük mindkét oldalát benne. Ha már aranybarna, azonnal kivesszük a zsírból.
A hagymát üvegesre pirítjuk közepes lángon, majd a gombát is hozzáadjuk és további 4-5 percig pirítgatjuk. Mindeközben hozzáadjuk a fűszereket és ízesítőket is.
A csirkemellet felcsíkozzuk.
A zöldség raguhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük benne, majd a vizet is belekeverjük, és az egészet felforraljuk.
Ekkor a zöldborsót és a felcsíkozott csirkemellet is beletesszük, majd 8-10 perc alatt alacsony lángon készre főzzük. A párolt rizs tökéletesen illik hozzá.
Nézd meg videón is, hogyan készül a zöldborsós tokány!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.