Egy nagy méretű keverőtálban, amibe a hús is elfér, összeállítjuk a pácot. Beletesszük a sót, az őrölt fekete borsot, a majoránnát, az oregánót, a köménymagot, a fahéjat, a római köményt, az őrölt koriandert, a fokhagymaport, a pirospaprikát és a barna cukrot. Hozzákanalazzuk a sűrített paradicsomot, felöntjük olajjal és az egészet jó alaposan összekeverjük.
A húst a pácba helyezzük, jól bedörzsöljük a páccal, hogy mindenhol bevonja a felületét.
A sütőt 130 Celsius-fokra előmelegítjük.
Egy hőálló, vastag falú edényben közepes lángon olajat hevítünk, ebbe tesszük a páccal bekent húst és minden oldalát körbepirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és cikkekre vágott vöröshagymát, a maradék pácot és beletesszük a ketchupot, a narancslevet, a Worcestershire-szószt, a szójaszószt, a balzsamecetet és a kevés vizet. Jól elkeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, lefedjük és az előmelegített sütőbe tesszük 4 órára.
Az elkészült húst villával szálaira bontjuk, összekeverjük a szafttal és szendvicsben vagy hot dog kiflibe töltve tálaljuk. A szendvicsbe kerülhet Cheddar sajt, szósz és karikára vágott csemegeuborka is.
Nézd meg videón, hogyan készül a pulled pork:
Megjegyzés
Ha igazán autentikus pulled porkot szeretnénk, akkor faszénen készítsük el, de mindenképpen érdemes kipróbálni a sütőben készült verziót is, a kerti partik fénypontja lesz ez a változat is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.