A körtéket meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk és félbe vagy nagyobb szeletekre vágjuk. Sterilizált csavaros üvegekbe tesszük kb. úgy, hogy háromnegyed részig töltjük meg körtedarabokkal az üvegeket.
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a citromlevet és a többi ízesítőt. Ráöntjük a körtékre, úgy, hogy teljesen ellepje őket. Szorosan lezárjuk az üvegeket, és 90 °C-on 30 percre betesszük a befőzőautomatába (vagy hagyományos módon kidunsztoljuk).
Megjegyzés
A befőtt több hónapig is eltartható. Felhasználhatjuk süteménysütéshez, vagy húsokhoz köretként is fogyaszthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.