A birsalmákat megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk, feldaraboljuk.
Nagyobb lábasba tesszük, meglocsoljuk a citromlével és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Kb. 30 perc alatt alacsony hőfokon puhára pároljuk az almát. A főzővizet leöntjük róla, és a puha almát összeturmixoljuk és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük még 40 percig. (Vigyázat, könnyen leég és pöfög, fröcsköl!)
Még forrón kisebb méretű, steril üvegekbe merjük, lezárjuk majd 5 perce fejre állítjuk az üvegeket. Egy napra száraz dunsztba tesszük.
Megjegyzés
Kevés reszelt gyömbérrel még finomabb lesz a lekvár.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.