A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük, ezután a sárgáját az eritrittel habosra keverjük. A lisztet és a felvert habot kis adagokban a sárgájához adjuk, végül belekeverjük a sikért és a sütőport is.
A tésztát kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amíg a torta pihen, elkészítjük a krémet. A szoba-hőmérsékletű margarint a poreritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a csipet sót, végül az egy doboz vegán krémet.
A tortát két részre vágjuk, a közepét megkenjük a krémmel, majd a maradékkal az oldalát is lekenjük. Tálalás előtt a hűtőben pihentetjük. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk kakaóporral.
Nézd meg videón is, hogyan készül a cukormentes csokitorta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.