A Sacher-torta elkészítéséhez a vajat forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután hűtsük vissza.
A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a vajas-csokoládés keveréket.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, az étkezési keményítővel és a darált mogyoróval. Állandó keverés mellett kanalazzuk a csokoládés masszához, majd keverjük alaposan össze. Apránként adjuk hozzá a masszához a keményre felvert habot, és keverőkanállal óvatosan forgassuk össze.
Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a simára kevert masszát. Helyezzük be 175 fokra előmelegített sütőbe, majd 50-55 perc alatt süssük készre. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, majd jó résnyire nyissuk ki az ajtaját, és így hagyjuk pár percig hűlni a tortát. Azután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk langyosra hűlni.
Csatoljuk le a tortaformát, helyezzük rácsra a tortát, és hűtsük ki egészen. A lekvárt turmixoljuk le, hogy szép sima állagú legyen. Ezután adjunk hozzá két evőkanál rumot, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. A teljesen kihűlt tortalapot éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó lapot locsoljuk meg a maradék rummal. Ízlés szerinti mennyiségű, meleg lekvárral kenjük le, és hagyjuk legalább félórát állni, hogy jól magába szívja a tészta.
A másik tortalap tetejét vékonyan kenjük le a meleg lekvárral. Amikor a tészta már kellően magába szívta a lekvárt, az alsó tortatalapra helyezzük rá a másik tortalapot úgy, hogy a lekvárral lekent fele kerüljön felülre.
A vajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután először kenjük vele körbe a tortát, majd a maradék csokoládét csorgassuk rá a tortára. Szépen, egyenletesen kenjük el a torta tetején, majd hagyjuk teljesen megdermedni (én előző nap sütöttem, és állítottam össze a tortát, így az ízek kellően átjárták, és a tészta finom szaftos lett). Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.