Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Sacher-torta recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejDiófélék

Sacher-torta

90 perc
6 adag
Átlagos
2024. 02. 09.

Elkészítés

  1. A Sacher-torta elkészítéséhez a vajat forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután hűtsük vissza.
  2. A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Ezután verjük kemény habbá. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a vajas-csokoládés keveréket.
  3. A lisztet keverjük össze a sütőporral, az étkezési keményítővel és a darált mogyoróval. Állandó keverés mellett kanalazzuk a csokoládés masszához, majd keverjük alaposan össze. Apránként adjuk hozzá a masszához a keményre felvert habot, és keverőkanállal óvatosan forgassuk össze.
  4. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a simára kevert masszát. Helyezzük be 175 fokra előmelegített sütőbe, majd 50-55 perc alatt süssük készre. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, majd jó résnyire nyissuk ki az ajtaját, és így hagyjuk pár percig hűlni a tortát. Azután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk langyosra hűlni.
  5. Csatoljuk le a tortaformát, helyezzük rácsra a tortát, és hűtsük ki egészen. A lekvárt turmixoljuk le, hogy szép sima állagú legyen. Ezután adjunk hozzá két evőkanál rumot, majd állandó keverés mellett melegítsük forráspontig. A teljesen kihűlt tortalapot éles késsel vágjuk félbe, majd az alsó lapot locsoljuk meg a maradék rummal. Ízlés szerinti mennyiségű, meleg lekvárral kenjük le, és hagyjuk legalább félórát állni, hogy jól magába szívja a tészta.
  6. A másik tortalap tetejét vékonyan kenjük le a meleg lekvárral. Amikor a tészta már kellően magába szívta a lekvárt, az alsó tortatalapra helyezzük rá a másik tortalapot úgy, hogy a lekvárral lekent fele kerüljön felülre.
  7. A vajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt csokoládét, és kevergetve olvasszuk fel. Ezután először kenjük vele körbe a tortát, majd a maradék csokoládét csorgassuk rá a tortára. Szépen, egyenletesen kenjük el a torta tetején, majd hagyjuk teljesen megdermedni (én előző nap sütöttem, és állítottam össze a tortát, így az ízek kellően átjárták, és a tészta finom szaftos lett). Tálalás előtt éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A torta tésztája nagyon finom szaftos.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta
Recept
Rafinált

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Esterházy torta VII.
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eperhabtorta
Recept
Rafinált

Eperhabtorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Egyszerű csokitorta
Recept
Mester

Egyszerű csokitorta

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Csokoládés húsvéti torta
Recept
Mester

Csokoládés húsvéti torta

75 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dobostorta
Recept
Bonyolult

Dobostorta

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta recept
Recept
Rafinált

Erdei gyümölcsös, bazsalikomos pavlovatorta

120 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta recept
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tarte tatin, a fordított almatorta recept
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Esterházy torta VII. recept
Recept
Mester

Esterházy torta VII.

75 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Retró gyümölcstorta recept
Recept
Rafinált

Retró gyümölcstorta

120 perc
|
4 adag
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eperhabtorta recept
Recept
Rafinált

Eperhabtorta

65 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.