A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját jól összekeverjük a túróval, a kakaóval, a steviával, majd hozzáforgatjuk a fehérjehabot.
Három részre osztjuk a tésztát, aztán egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformákba töltjük őket. Ha ezzel megvagyunk, egy 160 fokra előmelegített sütőben egymás után megsütjük őket 15 perc alatt. Ha megsült, hagyjuk kihűlni a lapokat.
Néhány szebb meggyet félreteszünk a díszítéshez. A többit hagyjuk kiolvadni, majd egy villával szétnyomkodjuk, és hagyjuk, hogy jól kicsepegjen a leve.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáforgatjuk a zselatinfixet.
Az alsó lapot tegyük tortatálra, majd a tejszínből pakoljunk kis halmokat körben a szélére, és egyet a közepére. Közéjük mehet a meggy fele. Ezután ráfektetjük a második lapot, és járjunk el ugyanúgy, mint az előbb. Jöhet a harmadik lap is. Végül vonjuk be az egész tortát a maradék tejszínhabbal, díszítsük a félretett meggyel, és szórjuk meg a reszelt csokoládéval.
PRÓBÁLD KI A FEKETE-ERDŐ TORTA ISTENI RECEPTJÉT!
Megjegyzés
Cukormentes, lisztmentes, zsírszegény túróval készült recept gluténmentesen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.