A kölest megmossuk és lecsöpögtetjük. Egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, az aszalt áfonyát és a reszelt citromhéjat, majd ízlés szerint egy kevés fahéjat, szegfűszeget és vaníliaaromát is teszünk bele.
Egy tepsit kikenünk vajjal (vagy ghível vagy kókuszzsírral), és beleöntjük a keveréket. 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a köles fel nem szívja a vizet (kb. 40 perc).
Melegen fogyaszthatjuk kásaként, ha kihűl, süteményként fel lehet szeletelni.
Megjegyzés
Ha neked kevés a mazsola édessége tehetsz hozzá nádcukrot is. Én néha variálom és teszek bele egy fél csésze kókuszt is, attól még finomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.