Zsemlegombóc
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csupacsokis brownie
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Krémes spenótfőzelék
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Farsangi szalagos fánk
Köles

Receptek köles hozzávalóval

Leírás

A köles a reformkonyha egyik nagyon különleges alapanyaga. Leginkább a rizs "helyettesítésére" használják. Aki az igazán egészséges és tudatos táplálkozás híve, biztosan gyakran fogyasztja ezt a rendkívül tápláló és sokoldalú növényt.

A csicseriborsóhoz hasonlóan a keleti kultúrában kezdték termeszteni, majd a törökök révén került hazánkba is. Számtalan ételt, mint például a töltött vagy rakott káposztát, a paprikás krumplit tehetünk vele nemcsak egészségesebbé, de finomabbá is. Kásaként, édes desszertekként is fogyaszthatjuk. A vegán étrendet követők táborában különösen népszerű, hiszen a túró növényi helyettesítője.

A táblázatban a száraz köles tápérték adatait adtuk meg.

 

Mikor vedd?

Egész évben kapható, így bármikor meg tudod vásárolni, ha kölesből készítenél ételt.

Hogyan tárold?

Száraz, hűvös helyen a csomagoláson jelzett időpontig.
Tápérték(100 g)
378 kcal Energia
42 g Zsír
64.4 g Szénhidrát
11 g Fehérje
Köles receptek (102 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.