A barna rizst 2,5-3-szoros/a kölest 2-szeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. A töltelékhez összekeverjük a húst, a zúzott fokhagyma felét (3 db), a pirospaprikát, sót, borsot egy tálban és hozzáadjuk a főtt barna rizst/kölest. Ezzel megtöltjük, majd feltekerjük a káposztaleveleket.
Egy nagy lábasban a szalonnazsíron és olajon megpirítjuk az aprított vöröshagymát és lehúzzuk a tűzről, ezt is pirospaprikázzuk, fűszerezzük köménnyel, 1-2 babérlevéllel, zúzott fokhagymával és egy kevés vízzel is felöntjük.
Egy edény aljára helyezünk egy sor vágott és kimosott savanyú káposztát, egy kevés fűszerrel meghintjük, majd 2-3 db töltött levél következik, és addig ismételjük a rétegezési folyamatot, még el nem fogynak a hozzávalók. A tetejét mindegy, mivel zárjuk.
Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem elfedje (ha paradicsomlevet használunk, azt keverjük el a vízzel, és úgy adjuk hozzá) majd lassú tűzön, fedővel lefedve puhára főzzük kb. 2-2,5 óra alatt. Mivel az alapanyag sós, így rétegezés közben csak keveset sózzunk!
Megjegyzés
Forrás: Alakorvoslás program / Dr. Farkas Kitti testsúlycsökkentő programja
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.