Két pörköltalapot készítünk. Az egyikhez zsiradékon megsütjük a kockákra vágott füstölt szalonnát.
Hozzáadjuk a kockákra vágott paprika és hagyma felét, a fokhagymát és a szeletekre vágott paradicsom felét. Felöntjük vízzel. Botmixerrel összezúzzuk.
Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majorannával, őrölt pirospaprikával és ételízesítővel ízesítjük.
A másik pörköltalaphoz siradékon megfonnyasztjuk a kockákra vágott paprika és hagyma másik felét, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott paradicsom másik felét is. Egy kevés vizet öntünk hozzá. Botmixerrel pürésítjük.
Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel, ételízesítővel, pirospaprikával ízesítjük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt.
A szálas káposztát is hozzáadjuk, majd 2-3 babérlevelet teszünk bele és egy kevés vízzel felöntjük.
A darált húshoz hozzáadjuk a rizst. Hozzákeverjük a szalonnás pörköltalaphoz.
A szálas káposztás alap felét egy nagy fazékba tesszük. A darált húsos keveréket káposztalevelekbe csomagoljuk, majd a szálas káposztával kibélelt fazékba tesszük. A szálas káposzta másik felét is beleöntjük a fazékba, majd felöntjük vízzel. 1,5-2 óráig főzzük.
Tejföllel leöntve, friss kenyérrel tálalhatjuk.
Nézd meg videón, hogy készíti Gáspár Bea a töltött káposztát:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.