A káposztát megtisztítjuk, majd a torzsáját kivágjuk. Forró vízben feltesszük főni. Ha már elkezd puhulni, leveleire szedjük.
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
A darált húshoz hozzáadjuk a száraz rizst, ízlés szerint a paprikakrémet, sót, borsot, pirospaprikát és ételízesítőt. Majd a fonnyadt hagymákat is hozzáöntjük, és az egészet összekeverjük.
A káposztaleveleket elfelezzük, majd megtöltjük a darált húsos töltelékkel. (Ha vannak olyan levelek, amiket nem akarunk betölteni, mert nem olyan szépek, összevágjuk, és a fazék aljára tesszük.)
A betöltött káposztákat a fazékba tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, majd 20-30 percig főzzük.
Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot. Az egészet összeforraljuk. Ha elkészült, tejföllel kínáljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a szabolcsi töltött káposzta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.