A töltött káposzta gombócához a darálthúst összekeverjük a tojással, sóval, fűszerpaprikával, borssal, az apróra vágott vöröshagymával és az összezúzott fokhagymával.
A tisztára mosott, jól lecsöpögtett rizst csak a legvégén adjuk hozzá. Ezt is jól beleforgatjuk.
Ha a káposztát túl savanyúnak találjuk, akkor kimossuk, és alaposan kicsavarjuk.
Egy nagyobb edényben az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasszuk az olajon.
Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát is.
Az egyharmad részét a hagymának kivesszük az edényből, félretesszük, ezt a rétegek közé tesszük majd.
Az edény alján lévő hagymára teszünk kb. 1- 2 cm magasan a káposztából, majd a töltelékből golyókat formálunk, és a káposztára szép sorjában ráhelyezzük.
A felszeletelt kolbászból, szintén kb. az egyharmadát a golyók közé tesszük, egy kevés nem túl apróra vágott fokhagymát szórunk, és meg is borsozhatjuk.
Majd folytatjuk a következő sorral. Újból káposzta, hagymás alap, majd töltés. A tetejére káposzta, pár szelet kolbász és egy kevés a paprikás-hagymás alapból kerül, és megborsozzuk.
Óvatosan felöntjük annyi, lehetőleg forró vízzel, hogy elfedje, sőt egy kicsit magasabbra is érhet.
Miután felforr, közepes lángon tovább főzzük. Megkóstolhatunk egy tölteléket, és ha puha a rizs, akkor már biztos, hogy jó is. Tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.