A káposztaleveleket megmossuk, a vastag ereket kivágjuk. Pár percre forró sós vízbe mártjuk, majd lecsepegtetjük.
A kölest szűrőben jól átöblítjük, és annyi forrásban lévő sós vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és hagyjuk, hogy az összeset felszívja. A darált húshoz adjuk a kölest, a tojást, a megtisztított, finomra aprított újhagymát és petrezselymet. Megsózzuk és összedolgozzuk az egészet. A masszát szétosztjuk a káposztaleveleken, kétoldalt behajtjuk a leveleket, és feltekerjük őket és tűzálló tálba tesszük.
A meghámozott, zúzott fokhagymát megpirítjuk a forró olajon. Hozzáöntjük a paradicsomot a levével és az alaplével együtt, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, a káposztára öntjük. Alufóliával lefedve 200 fokos sütőben 90 percig sütjük, majd fólia nélkül még kb. 30 percig. Petrezselyemmel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.