A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymákat és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres mennyiségű sós vízzel felöntve megpároljuk.
A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a darált sertés húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne, vagy csak nagyon keveset tegyünk rá.
Egy magasfalú tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált sertés húst, majd befedjük a maradék káposztával.
Tejföllel lekenve, 160 fokos sütben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.