A székelykáposzta elkészítéséhez a szalonnát felkockázzuk, a szárazkolbászt felkarikázzuk, a húst a csontjánál feldaraboljuk.
A hagymát és a fokhagymát felszeleteljük, a kaprot felvágjuk.
A káposztát egyszer-kétszer átmossuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
A szalonnát és a kolbászt zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a húst, a babérlevelet, és addig pároljuk, ameddig ki nem ereszti a levét. Ekkor sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a 3-féle pirospaprikát.
Lassan pirítjuk, mindig egy kevés sörrel locsolgatva, hogy szakaszosan párolódjon.
Nagyjából másfél óra főzés után elkezd puhulni a hús, de még nem esik le a csontról. Ekkor hozzáadjuk a kaprot, a káposztát, felengedjük a maradék sörrel, majd letakarva főzzük további félórát.
Végül a a fokhagymát is hozzáadjuk, ha kell, még sózzuk és borsozzuk, azután elzárjuk alatta a gázt. Félretesszük kb. 20 percre, hogy az ízek összeérjenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.