A nyári paradicsomos töltött káposzta elkészítéséhez a szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát és üvegesre pároljuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a szalonnás hagymát, beletesszük a rizst, megsózzuk, megborsozzuk, pirospaprikával és borsikafűel ízesítjük.
A friss káposzta nagyobb leveleit leszedjük, 5 perce lobogó vízbe tesszük. Miután kivettük a forró vízből kihűtjük, a vastag ereket kivágjuk. A levelekbe 1-1 nagyobb kanálnyi tölteléket teszünk és szorosan feltekerjük.
A félretett ereket és a megmaradt káposztát apróra vágjuk.
Egy nagyobb edénybe öntjük az olajat, ráterítjük az apróra vágott káposzta felét, mehet rá a tekercsek fele, újabb apróra vágott káposzta és végül a maradék töltött tekercs. Megszórjuk 1 evőkanál sóval, majd felöntjük a paradicsomlével és a vízzel. Addig főzzük fedő alatt, míg a káposzta és a töltelék megpuhul (kb 100-120 perc). Friss kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.