A töltött káposzta töltelékéhez a darált húst, a meghámozott, lereszelt hagymát és fokhagymát, a sót, a borsot, a köményt, a rizst, a tojást, a pirospaprikát jól összedolgozzuk.
A savanyú káposztát leveleire szedjük, az ereket kivágjuk. A káposztaleveleket szépen megtöltjük a darált húsos töltelékkel.
Egy sütőedényt kibélelünk az apró káposztával. Sorba rárakjuk a töltött káposztákat. A tetejére rakjuk a füstölt húst. Belerakjuk az egész borsot, a babérleveleket (3-4 db), és az egész köményt, majd annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi.
Lefedjük alufóliával, majd a 220 fokra előmelegített sütőbe rakjuk, megvárjuk meg amíg felforr, ezután a hőfokot visszavesszük 150-re, így sütjük 2 órán át.
Ezalatt megcsináljuk a rántást. Az olajat felhevítjük, beletesszük a felaprított hagymát és a lisztet. Ha kicsit színt kap, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük fel 2,5 dl hideg vízzel.
Ha letelt a két óra, vegyük ki, a fóliát eltvolítjuk, ráöntjük a rántást, majd visszatesszük, fólia nélkül 30 percre, míg szépen megpirul a teteje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.