A káposzta torzsáját kivágom, leforrázom. Elkészítem a tölteléket. A sertéscombot a fokhagymával együtt ledarálom, hozzáteszem a megmosott rizst, elkeverem.
A hagymát kockára vágom, a zsíron megpirítom, lehúzom a tűzről, belekeverem a pirospaprikát, így öntöm a húshoz. Teszek bele 1 tojást, sózom, borsozom és beleteszem az apróra vágott kaprot is. Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő.
A káposztát leveleire szedem, a vastag erét kivágom, megtöltöm, feltekerem, két végét benyomom. Egy nagyobb fazékba rakom a töltelékeket. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, teszek bele sót, így teszem fel főni. Félidőben hozzáöntöm a sűrített paradicsomot, kicsi cukort is adok hozzá.
Amikor kész a káposzta, kb. másfél óra kell neki, a zsírból, lisztből készítek egy vékony rántást, berántom, összeforralom. Ekkor még ízesítem ha kell egy kis sóval, cukorral, borssal. Tálaláskor a tányérra teszek tölteléket és bőven a paradicsomos szószból. Lehet csípősre is készíteni, aki úgy szereti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.