A káposztafejet megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk és a torzsáját eltávolítjuk. Ezután a tészta méretére daraboljuk vagy lereszeljük, és besózzuk.
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, és az olajjal együtt felhevített vajon barnára pirítjuk. Megszórjuk a kristálycukorral, kevergetve karamellizáljuk, és felöntjük a borral. Némi sóval és a köménymaggal ízesítjük, végül sűrűbbre főzzük néhány perc alatt.
A káposztát összeforgatjuk a hagymával, majd felöntjük a levessel, és fedő alatt puhára pároljuk kb. 20 perc alatt.
Közben egy edényben sós vizet forralunk, és a kockatésztát (vagy a masnitésztát) a csomagolásán olvasható leírás szerint kifőzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük. A felkockázott bacont zsiradék hozzáadása nélkül ropogósra sütjük.
A tésztát a párolt káposztához adjuk és összemelegítjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a baconnel, és a felkarikázott metélőhagymával díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.