Kockára vágunk 10 dkg szalonnát, kipirítjuk, megdinszteljük benne a felvágott vöröshagymát, majd a zúzott fokhagymát is.
Meghintjük őrölt pirospaprikával, madj rögtön öntünk rá egy deci vizet. Rárakjuk a savanyú káposztát, és többször megkeverve addig pároljuk, míg meg nem puhul (20-25 perc). Ha szükséges, kis vizet önthetünk még alá.
A másik hagymát egy evőkanál zsíron üvegesre sütjük, megszórjuk őrölt köménnyel, pirospaprikával, rádobjuk a húst, és kevergetve megsütjük. Összekeverjük az előfőzött rizzsel, szükség szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Kizsírozunk egy tepsit, és összerakjuk a káposztát; alulra a paprikás párolt káposzta harmadát tesszük, majd arra rásimítjuk a rizses darált hús felét, aztán kirakjuk a tetejét felkarikázott kolbásszal. Mindezt újra megismételjük.
Ha elkészültünk, a tetejére tesszük a maradék káposztát, arra pedig a kakastaréjra vágott megmaradt 10 dkg szalonnát és a maradék kolbászt. Végül 190-200 fokos sütőben jól összesütjük. Kenyerrel és tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.