Az 1 kg savanyú káposztát 2 evőkanál olajon fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Közben az 50 dkg darált sertéslapockát szintén 2 evőkanál olajon kb. 30 percig kevergetjük, pároljuk, majd hozzákeverjük a megpárolt rizst.
A párolt rizst így készítjük el: 1 evőkanál olajon 10 dkg rizst megforgatunk, megforrósítunk, és kb. 1 pohár vizet (2 dl) teszünk rá. Kevergetni nem szabad, ha elfőtte a vizet, és még nem puha, akkor fél pohár vizet teszünk még hozzá.
A káposzta felét tűzálló tálba vagy tepsibe rétegezzük, rátesszük a rizzsel elkevert darált húst. Erre a rétegre kerül a karikákra vágott 20 dkg füstölt kolbász, majd a káposzta másik felét tesszük rá, szépen elterítve. Felkevert tejfölt öntünk a tetejére, és ráhelyezünk 15 dkg-nyi füstölt szalonnát, egészen vékony szeletekre vágva. Forró sütőben, 200-220 fokon fél óra alatt készre sütjük.
Diétás változat:
Az 1 kg savanyú káposztát 2 evőkanál olajon fedő alatt kb. 20 percig pároljuk. Közben a darált húst szintén 2 evőkanál olajon kb. 30 percig kevergetjük, pároljuk, majd hozzákeverjük a megpárolt rizst.
A párolt rizst így készítjük el: 1 evőkanál olajon 10 dkg rizst megforgatunk, megforrósítunk, és kb. 1 pohár vizet (2 dl) teszünk rá. Kevergetni nem szabad, ha elfőtte a vizet, és még nem puha, akkor fél pohár vizet teszünk még hozzá.
A káposzta felét tűzálló tálba vagy tepsibe rétegezzük, rátesszük a rizzsel elkevert darált húst, majd a káposzta másik felét, szépen elterítve. A felkevert tejfölt elkeverjük egy pohár kefirrel, és ezt a keveréket öntjük a káposzta tetejére. Forró sütőben 200-220 fokon kb. félóra alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.