A vöröshagymát apróra vágjuk, és elkezdjük párolni a forró olajon. Amikor üvegesedni kezd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a darált húst, amit fehéredésig pirítunk. Ezután sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az őrölt pirospapriával, felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt 15-20 percig pároljuk.
A rizst olajon kicsit megfuttattjuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beleteszünk egy leveskockát és fedő alatt puhára főzzük.
A savanyú káposztát, ha túl savanyú, akkor vízben átmossuk és leszűrjük.
Egy tűzálló tálat vékonyan meglocsolunk olajjal. Az aljára elterítjük a káposzta egy részét, tejfölt locsolunk rá és eloszlatjuk rajta a rizst. A rizs tetejét is lekenhetjük tejföllel. Erre rétegezzük a darált húst, végül az egészet beborítjuk a maradék káposztával, a tetejét ppedig megkenjük tejföllel.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 45-50 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.