A kolozsvári rakott káposzta elkészítéséhez a káposztát szűrőbe tesszük, majd átmossuk, ha túl sósnak vagy túl savanyúnak találjuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük, majd megpirítjuk 1 ek felforrósított olajon.
A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, és egy másik lábasban megfonnyasztjuk a maradék felforrósított olajon. Hozzákeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, azután sózzuk, borsozzuk, és kevergetve lepirítjuk.
A rizst puhára főzzük 150 ml forrásban lévő, sós vízben 18 perc alatt, majd a darált húshoz keverjük.
A káposzta felét egy tűzálló tálba terítjük, elegyengetjük rajta a darált húsos rizst, rákarikázzuk a meghámozott kolbászt, megszórjuk a felkockázott szalonnával, majd befedjük a maradék káposztával.
A tetejét megkenjük a tejföllel, megszórjuk egy kevés pirospaprikával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha már a teteje is megbarnult. Friss tejföllel tálalhatjuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.